Perustavia pulinoita

Muslimi tai kristitty, tappamiseen ei ole oikeutusta

Uuden-Seelannin moskeijaisku oli törkeä veriteko, jossa väkivaltaa ihannoiva mielipuoli lahtasi kylmäverisesti ihmisiä. Miehiä, naisia ja lapsia, jotka harjoittivat pahaa aavistamatta omaa uskontoaan. Heillä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta puolustautua, kun rynnäkkökiväärillä aseistautunut terroristi tyhjensi heihin lippaan toisensa perään.

Kun maailmalla pamahtaa ja ihmisiä kuolee, lähdetään heti etsimään syytä äärioikeistosta. Jossain kohtaa onnistutaan vetämään Perussuomalaiset mukaan ja vaaditaan heiltä selityksiä tapahtuneeseen. Kukaan täyspäinen poliitikko ei voi hyväksyä minkäänlaista terrorismia tai ideologista väkivaltaa. Ihonväri, uskonto tai poliittinen suuntaus ei oikeuta tappamaan ketään.

Paikallinen vasemmistopoliitikko kyseli Facebook-profiilissani, miten koetatte kääntää huomion Moskeijaiskusta muualle. Veti kyllä hiljaiseksi miettiessäni miehen ajatuksenjuoksua. Törkeää vastakkainasettelua ja vihan lietsomista, jossa motiivi ei ole itse tapahtuneessa, vaan oman poliittisen agendan ajamisessa. Tuli voimakas tunne siitä, että uhrit olivat hänelle pelkkiä numeroita.

Jos kysytään, miten hullut saadaan pysäytettyä ennen kuin ajavat moskeijan eteen kolme rynnäkkökivääriä auton takaboksissa, niin vastaus on ei mitenkään. Lahtausmentaliteetilla varustettu äärimmäisen väkivallan ihannoija on pysäyttämätön. Tällaiset yksittäiset hullut keksivät aiheensa ihan mistä tahansa. Hulluinta on ajatus siitä, että me Perussuomalaiset toisella puolella maailmaa olisimme jotenkin vastuussa tapahtuneesta iskusta. Emme me seisseet moskeijan edessä ase tanassa ampumassa. Melkoista vastakkainasettelua ja ääriaineksen etsimistä.

Oli kyseessä ihan minkä tahansa uskontokunnan edustajan kylmäverinen tappaminen, niin se on jyrkästi tuomittavaa. Jokaisen elämä on arvokas, eikä kukaan meistä voi päättää sitä, minne syntyy ja milloin. Tällaisiin sekopäisiin tappamisiin ei kannata sotkea minkäänmoista maahanmuuttopolitiikkaa. Hulluja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tässäkään tapauksessa tekijä ei ollut viranomaisten tarkkailulistalla, jotta teko olisi ollut edes teoriassa estettävissä.

Syvin kunnioitukseni moskeija-ampumisen uhrien muistolle ja omaisten tuskalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jokaisen elämä on arvokas, eikä kukaan meistä voi päättää sitä, minne syntyy ja milloin. Tällaisiin sekopäisiin tappamisiin ei kannata sotkea minkäänmoista maahanmuuttopolitiikkaa."

Vaikea olla sotkematta, jos niiden sodan jaloista paenneidenkin elämä on arvokas eivätkä hekään ole päättäneet minne syntyvät. Persut eivät itse ole johdonmukaisia, jos tuon ensimmäisen siteeraamani lauseen sisältö vastaa persujen mielipiteitä yleisemmin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

-Vaikea olla sotkematta, jos niiden sodan jaloista paenneidenkin elämä on arvokas eivätkä hekään ole päättäneet minne syntyvät.-

Vuonna 2015 Suomeen tuli 32 000 tervettä, hyvin puettua, selfieitä räpsivää, osin varsin pulskaakin nuorta miestä turvallisesta maasta. Eivät he olleet eivätkä he ole pakolaisia vaan turvapaikkaturisteja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sairas maailma ja vielä sairaampaa on se että jotkut uutiset ei pääse lööppeihin asti.
https://www.breitbart.com/africa/2019/03/16/nigeri...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kukaan ei tapa siksi että mislimi tai kristitty, kristittynä tai muslimina olo ei tarkoita sitä että muita on pakko tappaa. Uskontoja käytetään teoissa surutta keppihevosena jolla voidaan ratsastaa ja oikeuttaa teko. Vaikka uskonnot kiellettäisiin, niin ihmiset kullä löytäisivät kyllä tilalle muita syitä oikeittaa kamalimmatkin tekonsa. Entä jos kyse olisikin haarukasta, jos joku hullu sattuu tekemään haarukalla surmantyön niin oltaisiinko silloin demonisoimassa ja kieltämässä haarukoita vaarallisina? Se että joku oikeuttaa tekonsa uskonnoilla ja ratsastaa sillä ei tee itse uskonnosta syylistä. Silti tuntuu että ihmisten on todella vaikeaa ymmärtää tätä tai sitten minä olen vain huono selittäjä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

- Kukaan ei tapa siksi että mislimi tai kristitty, kristittynä tai muslimina olo ei tarkoita sitä että muita on pakko tappaa.-

Muslimille vääräuskoisten tappaminen on Koraanissa määritelty enemmän tai vähemmän pakolliseksi toiminnaksi. Jos ei osallistu itse tappamiseen, niin Paratiisin pääsy edellyttää vähintään jihadin taloudellista tukemista.

Koraanin väkivaltaisuutta puolusteltaessa sitä näkee rinnastettavan Raamatun Vanhaan Testamenttiin. Vanhan Testamentin veriset kuvaukset ovat menneisyyttä, jolla ei ole jatkumoa nykypäivässä. Ne ovat historian kuvausta kuten vaikkapa Caesarin tai Napoleonin sotaretket. Ei niitäkään pidetä opinkappaleina.

Sen sijaan Koraanin kehotukset muslimeille väkivallan harjoittamiseen ovat "open ended" eli ne eivät rajoitu profeetta Muhammedin aikaan. Koraani sisältää ikuisiksi tarkoitettuja kehotuksia sotaan ei-muslimeja vastaan.

Muslimeja jotka eivät liity taisteluun kutsutaan "teeskentelijöiksi". Heidät Allah laittaa helvettiin mikäli he eivät osallistu teurastukseen. https://www.thereligionofpeace.com/pages/quran/vio...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös tuota jatkumoa nykypäivässä nimenomaan nyt näkynyt siellä Uudessa-Seelannissa?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Maiju. Pidin. Kirjoitin samasta asiasta plogiini Vapaavuoron puolella. En vaan osaa toimia edistyksellisesti, että sen löytäisi, "vähätöisesti". Siunaten, Lasse.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Tällaisiin sekopäisiin tappamisiin ei kannata sotkea minkäänmoista maahanmuuttopolitiikkaa."

Maahanmuutto oli juurin tuon terroristin perustelu teolleen. Etkö tätä tiennyt?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Entä jos se olisi ollut haarukka? Perustelut teolle olisi voinut olla hyvin mikätahansa millä tekijä/tekijät olisivat voineet oikeuttaa tekonsa. Sen sijaan uskontojen tai terroristitekojen ei kuulu vaikuttaa maahanmuutto politiikkaan. Mikäli sitä rajoitetaan uskontoon vetoamalla on kyse syrjinnästä ja terrorismi taas kuuluu turvallisuuspolitiikan piiriin.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

--Sen sijaan uskontojen tai terroristitekojen ei kuulu vaikuttaa maahanmuutto politiikkaan. --

Tuohan on täyttä hulluutta. Islam on väkivaltaisempi ideologia kuin natsismi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse ainakin tiesin että maahanmuutto synnyttää tämän suuntaisia rumia ilmiöitä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#8
Itse ainakin tiesin että maahanmuutto synnyttää tämän suuntaisia rumia ilmiöitä.
...................

Ainakin tietynlaisen ajatusmaailman omaavat ihmiset pitäisi pysäyttää jo rajalle.

Ei olisi pitänyt päästää tätäkään Australian Persua Uuten-Seelantiin tappamaan viattomia ihmisiä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #23

… ja jos sinne ei olisi päästetty muslimeja niin kaikki olisi hyvin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #29

#29
Ja jos sinne ei olisi päästetty muslimeja niin kaikki olisi hyvin.

.......................

Sinä ja moni muukin Persukas käännätte tämä asian niin päin, että syyllisiä ovatkin uhrit eikä joukkomurhan tekijä.

Alhaista porukkaa olette kun tulette puolustelemaan tekijää urakalla oikein julkisesti.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #37

"syyllisiä ovatkin uhrit eikä joukkomurhan tekijä."

Toki tekijä pitää tuomita, mutta niin pitää tuomita myös ne poliitikot jotka ovat sallineet maailman väkivaltaisimman ideologian rantautua Uusi-Seelantiin.

Ei liene yllätys, että Uuden-Seelannin Christchurch on osoittautunut puhtaan islamin keskukseksi. Länsimaissahan tosin puhdasta islamia nimitetään loukkaavasti "radikaaliksi" islamiksi.

Tilanne on ollut tiedossa jo vuosikausia. Christchurchin al Noor -moskeijassa, jossa Brenton Tarrant murhasi 50 "Allahu Akbaria" huutavaa muslimia perjantairukouksen aikana, on syntynyt termi Kiwi-jihadisti. Nimityksellä tarkoitetaan Koraania kirjaimellisesti toteuttavaa hartaaksi muslimiksi kääntynyttä uusiseelantilaista.

Mehän tiedämme mitä Koraanin kirjaimellinen noudattaminen tarkoittaa.

Helsingin Sanomat yritti taannoin pestä islamin osuutta pois jutussa, jossa terroristin tuttavan mielipidettä siteeraten väitettiin, että ”terroristi ei ollut erityisen uskovainen”. Itse asiassa sekin on vaarallista.

Kuuluisa islamin analyytikko David Wood kertoo, miksi ei-uskovaista elämää viettävät nuoret muslimimiehet ovat erityisen alttiita terroriin.

Nämä nuoret ovat muiden muslimien tavoin saaneet lapsena islamilaisen kasvatuksen. He eivät kuitenkaan ole eläneet nuoruuttaan islamin opetusten mukaan, joten he tietävät että helvetti odottaa ellei parannusta tule. Mikä keinoksi?

Islamissa on vain yksi 100% varma keino päästä paratiisiin, ja se on vääräuskoisten tappaminen. Musliminuoren isku vääräuskoisiin ei islamissa ole terroria, vaan Allahin pyhittämää toimintaa jolla paratiisipaikka varmistuu.

Islam siis automaattisesti synnyttää terroria siinä vaiheessa, kun joku muslimi alkaa ottaa sen tosissaan. Sellaisia muslimeja havaintojen perusteella syntyy koko ajan. Brenton Tarrant oli saanut tarpeekseen.

Islamin ja länsimaisen kulttuurin välinen sota on käynnistynyt, ja panokset tulevat vain kovenemaan.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Tappaminen on aina tuomittava teko, teki sen kuka tahansa ja millä perusteella hyvänsä. Vaikka kuulut, olet jonkin uskontokunnan jäsen, se ei oikeuta tappamaan ketään millään perusteistein. Uskonto, joka puhuu vääräuskoisista ja opettaa, että heidät on tapettava, on epäuskonto, vihanlietsoja.

Australia on lähellä Uutta-Seelantia, välissä 1500-2000 km merta ja maa aikoo perua jokaiselta naisen tai lapsen kimppuun hyökänneeltä viisumin ja asettaa rikoksen tekijälle maahantulokiellon. Ulkomaalaiset tulevat maahan vieraina ja heidän tulee noudattaa maan lakia eikä mitään erivapauksia myönnetä.

https://www.kansalainen.fi/australia-poistaa-viisu...

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

-- Vaikka kuulut, olet jonkin uskontokunnan jäsen, se ei oikeuta tappamaan ketään millään perusteistein. Uskonto, joka puhuu vääräuskoisista ja opettaa, että heidät on tapettava, on epäuskonto, vihanlietsoja. --

Kerrotko vielä kuinka muslimit saadaan ymmärtämään tuo? Itse asiassa tulit jo pilkanneeksi Allahia, ja syyllistyit näin ollen vihapuheeseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kukaan täyspäinen poliitikko ei voi hyväksyä minkäänlaista terrorismia tai ideologista väkivaltaa.
.......................

Persut hyväksyvät vihapuheen muslimeja kohtaan joka johtaa Uuden-Seelannin kaltaisiin terrori-iskuihin.

Joten ei noita täyspäisiä poliitikkoja näytä Persuissa juuri olevan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mutta mielestäsi euroopassa islamin maahanmuuton ja juutalaisten viharikosten välillä ei ole mitään korrelaatiota?.

Jotenkin aina saa Makkosen ja hänen heimolaisista käsityksen, että Kaarle Martelin voitto muslimeista Toursissa vuonna 732 oli hirvittävä katastrofi koko Euroopalle.

Mikä teissä kiehtoo poliittisideogisessa islamissa noin paljon? Saman henkisyys?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#13
Mutta mielestäsi euroopassa islamin maahanmuuton ja juutalaisten viharikosten välillä ei ole mitään korrelaatiota?.
...................

Tässä on nyt kysymyksessä äärioikeiston viharikokset. Pysy aiheessa. Minä vastustan kaikkea rasismia.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #14

--Tässä on nyt kysymyksessä äärioikeiston viharikokset.--

Uuden Seelannin terroristi tosin ilmoitti olevansa vasemmistolainen, jonka ihannevaltio on Kiina ...

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Se on ollut täysin poliittinen päätös ottaa islamin uskoisia Eurooppaan. Alun perin EU on toiminut käskyttäjänä jäsenmailleen, minkä suurin osa on hyväksynyt.

Islamin uskoisten ottaminen maahan on aiheuttanut suunnattomia taloudellisia ongelmia ja väkivaltaisuuksia on ollut monilla paikkakunnilla, joiden vaikutusta poliittiset päättäjämme väheksyvät.

Islamin uskoisista ei tule koskaan Suomelle työntekijöitä kuten päättäjämme haaveilevat. Meillä on lisäksi täysin erilainen kulttuuri kuin heillä, erot ovat niin suuret etteivät ne koskaan sopeudu yhteen kantaväestön kanssa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #16

#16
Se on ollut täysin poliittinen päätös ottaa islamin uskoisia Eurooppaan.
........................

Kerro joku henkilö nimeltä joka on näin politikoinut?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #24

Suomen osalta koko Juha Sipilän hallitus. Eikös ministerit ole kollektiivisessa vastuussa hallituksen päätöksistä?

EU:n tasolla päätökset tekee EU:n komissio.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Australian ongelma taitaa olla sen oma vahva ja näkyvä alt-right joukko. Maassa on vanhaa ja uudempaa rasismia monin verroin enemmän kuin konsanaan Suomessa, ja valkoisen ylivallan kannattajilla on edustus myös senaatissa.

Meidän perussuomalaispuolueen laidoilla saattaa lymyillä jotain tällaista mutta valtavirtaa ne eivät ole, missään tapauksessa.

Pidin tästä kirjoituksesta, sen sijaan kristittyjen vainoihin kiiruhtavasta kirjoituksesta, samasta puolueesta, eri ihmiseltä, en ollenkaan pitänyt.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitä olen Twitterissä seurannut perussuomailaisten puheita niin siinä varjossa kirjoituksesi hieman kusee..

Ette ole iskussa vastuussa, mutta sen fanitusta teidän puolueen jäsenet eivät peittele.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Muslimien vihapuheet meitä "vääräuskoisia" kohtaan ei tunnu vaivaavan viherpunaisia lainkaan, vain kantisten vihapuheet vaivaavat. Kuka takaa ettei myös Suomen moskeijoissa ja rukoushuoneissa harrasteta vihapuheita, kun niitä on harrastettu muidenkin EU-maiden moskeijoissa. Viime vuonna Ruotsissa Örebron moskeija jäi kiinni vihapuheista joita se levitti arabiaksi verkkosivuillaan, viranomaiset eivät tienneet mitään mutta eräs tulkki paljasti asian.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kuka takaa ettei myös Suomen moskeijoissa ja rukoushuoneissa harrasteta vihapuheita, kun niitä on harrastettu muidenkin EU-maiden moskeijoissa.
......................

Persuthan kannattavat vihapuheita joten miksi rutiset asiasta?

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Päättäjistämme täytyy aluksi todeta, että he ovat täysin korruptoituneita, tärkeämpi on oma etu kuin kansan etu ja omaa kansaa syrjitään pakolaisten rinnalla.

Asioista ei saa puhua niin kuin ne todellisuudessa ovat vaan tietoja vääristellään, kaunistellaan, jätetään jokin osa asiasta kertomatta tai ilmaistaan epäselvästi antamalla väärä kuva asiasta.

Pakolaiset ovat Suomen kansantaloudelle rasite, minkä pieni- ja keskituloiset tuntevat ostokyvyn laskuna

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Viherpunaista Makkosta ei kiinnosta muslimien vihapuheet, vain kantisten vihapuheet ovat kauhea asia. Näin se menee "suvaitsevaisten" kanssa.

En muuten ole mistään lukenut, että persut kannattaa vihapuheita.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#21
Viherpunaista Makkosta ei kiinnosta muslimien vihapuheet, vain kantisten vihapuheet ovat kauhea asia. Näin se menee "suvaitsevaisten" kanssa.
.........................

Minä kannatan kaikkien vihapuheiden kieltämistä minkä olen sanonut moneen kertaan joten miksi valehtelet?

Persujen Puoluejohto ja heidän äänestäjänsä yleisesti kannattavat vihapuheita sananvapauden nimissä. Kai se nyt sitten muslimeillekin sallitaan vai onko teillä eri lait eri ihmisille?

Enkä kannata mitään väriä. Yritä nyt pikkasen vähentää noita olkiukkoja.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #22

Koita nyt tajuta edes se, että kaikki mamukriittiset eivät ole persuja. Mamukriittisiä löytyy varmasti myös oman puolueesi kannattajissa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

No, miksi sinä vastaavasti rutiset persujen vihapuheesta? Hyväksythän kuitenkin maailman väkivaltaisimman ideologian, islamin, rantautumisen Suomeen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3886719/Kolumni+...

Odotan samanlaista kirjoitusta Härköseltä Uuden-Seelannin iskun tekijästä...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On hyvä pitää mielessä, että islam-uskoisia on maailmassa lähes kaksi miljardia ja valtaosa heistä on aivan samalaisia arkipäivän puurtajia kuin kuka tahansa ja ainoastaan joka viides muslimi on arabiakielinen.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Tuo ei muuta islamia yhtään vähemmän vaaralliseksi. Muslimit itse myöntävät vähintään muutaman prosentin muslimeista ottavan uskontonsa täysin tosissaan. Se tarkoittaa 15 - 50 miljoonaa terroristia.

Olen vertaillut islamia ja natsismia, mutta en löydä niistä sellaista eroa jolla olisi käytännön merkitystä.

Molemmat tähtäävät vapaaehtoisesti tai - jos se ei onnistu - väkivalloin tapahtuvaan ihmisten alistamiseen yhden ideologian alle. Molemmat pyrkivät tukahduttamaan sananvapauden ja ilmaisunvapauden, molemmat suhtautuvat naisiin alistavasti, molemmat kiihottavat väkivaltaan (islam avoimemmin kuin natsismi), molemmat perustuvat rasismiin, molemmilla on yksi despoottinen esikuva (islamilla Muhammed, natseilla Hitler).

Jos islamin levittäminen Suomessa sallitaan uskonnonvapauden nimessä, niin myös natsismin levittäminen pitää sallia uskonnonvapauden nimessä. En suosittele kummankaan levittämisen sallimista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Arvatkaa missä meidän naapurimaassa kaikki vanhemmat ei enää uskalla päästää lapsiaan kouluun ja osaako kukaan arvata mistä syystä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli puhut Ruotsista, niin ainakin kolmekymmentä vuotta Ruotsissa, nykyisin Malmössä asuneen veljeni tuttavat lähettävät lapsensa kouluun kuten ennenkin, mutta kai sinulla on siitä parempaa tietoa, kuin siellä asuvalla veljelläni.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eli sun veljesi on kaikki, jep jep.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Kyllä Malmössa on rauhallisiakin alueita. Veljesi on onnekas. Se ei muuta sitä että monet alueet ovat muuttuneet islamilaisiksi NoGo -alueiksi. Islamin vaikutus ei tule Ruotsissa pienenemään vaan kasvamaan. On lähinnä ajan kysymys, milloin islamilainen todellisuus koskettaa myös veljesi asuinaluetta.

Jukka Ryhänen

USA ainakin näyttää katsovan että tappamiseen on oikeus. Lennokki-iskut, ohjusiskut, murhat ym. tappamiset ovat arkipäivää USA:n riehuessa ympäri maailmaa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Onneksi mikään muu suurvalta ei tee samaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Manifestissa kirjoittaja myös uhkailee eurooppalaisia naisia raiskaavia ulkomaalaisia ja heidän perheitään. Hän listaa paljon julkisuutta saaneita seksuaalirikoksia ja mainitsee myös Oulun epäillyt hyväksikäytöt."

Terroristeilla on kyllä omintakeinen logiikka. Oulussa epäilyjä hyväksikäytöstä, menenpä teurastamaan uusseelantilaisia muslimeja. "Eurooppaa uhkaa arabi-invaasio", menenpä lahtaamaan norjalaisia demarinuoria. Tilaa mitä tilaat, saat mitä sattuu.

Toimituksen poiminnat