Vessapaperirullan vaihto 15 e

Hoitajamitoituksen lisääminen lakiin on kuin massiivisen verenvuodon tyrehdyttämistä laastarilla. Ajatuksena kaunis, mutta toimivuudeltaan kuin huonosti vetävä vessa. Laki ei tuo parempia palveluita, jos perusosaaminen kilpailutuksessa ja palveluiden ostamisessa on pielessä.

Kilpailutuksessa valintaperusteena julkisella puolella on perinteisesti halvin hinta. Valitettavasti Stockmanin laatua ei saa Seppälän hinnoin. Yksityisomisteiset ulkomaiset terveysjätit eivät tee hyväntekeväisyyttä, vaan maksimoivat omat voittonsa. Heille ikääntyvä ihminen on euroja. Turha kuvitella, että he perustavat hoitokoteja pelkästä hyvästä sydämestä.

Esperi Care ei ole mikään yllätys terveydenhoitoalan ammattilaisille. Karu todellisuus on paljastunut monelle hoitajalle työn kautta. Kallis hoivakoti on ollut vanhukselle vain säilytyspaikka ennen kuolemaa. Meillä Suomessa yksityiset terveydenhuoltopalvelut ovat aina olleet vähintäänkin Jumalasta seuraava, mutta todellisuus on täysin päinvastainen.

Suurin syy kurjiin hoivapalveluihin on julkinen hankintalaki ja sen puutteellinen tulkinta. Kuvitellaan, että halvin hinta on määräävä tekijä kilpailutettaessa. Toki niinkin, jos kilpailutuksen kriteereitä ei ole huolellisesti aseteltu. Valintaperuste voi hinnan sijaan olla laatu. Kilpailutus voidaan pisteyttää laatu edellä. Hyvään kilpailutukseen kuuluu myös selvittää tarkoin erikseen hinnoiteltavat palvelut ja pohtia, mitkä niistä tulisi sisällyttää perushinnoitteluun. Ei ole merkityksellistä ostaako hoivapalveluita vai sokeria. Merkityksellistä on ymmärtää, mitä rahalla saa.

Nyt pyöritellään silmiä kun, vessapaperirullan vaihtaminen maksaa 15 euroa. Ei siinä ole mitään laitonta, jos hinnoittelu perustuu asianmukaiseen asiakkaan ja palvelutoimittajan väliseen sopimukseen. Yksityissektorilla jokainen työvaihe hinnoitellaan erikseen toisin kuin kuntien omissa hoivapalveluissa. Yksityinen tuottaa palveluita saadakseen taloudellista hyötyä ja kunnallinen lakisääteisesti. Ei se sen kummempaa ole hankinnan näkökulmasta.

maiju
Perussuomalaiset Nurmijärvi

sairaanhoitaja, hankintapäällikkö, maakuntavaltuutettu, kunnanvaltuutettu, teknisen lautakunnan pj,kunnanhallituksen jäsen,
Nurmijärven PS valtuustoryhmän pj,
http://maijutapiolinna.fi/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu